Ministrul Sanatatii: Vaccinul antirujeolic nu a lipsit vreodata

0
54

Ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul Ministerului Sanatatii ca vaccinul impotriva rujeolei nu a lipsit vreodata, existand stocuri suficiente pentru acest tip de vaccin.

in acelasi timp, a subliniat inca o data importanta vaccinarii, aceasta fiind singura masura de preventie, imunizarea trebuind facuta inclusiv in randul populatiei nomade.

Declaratia vine in contextul in care din februarie 2016, cand a inceput epidemia de rujeola, si pana in prezent s-au inregistrat 3.446 de cazuri, toate identificate la copii nevaccinati antirujeolic.

in ceea ce priveste legea vaccinarii, ministrul Florian Bodog a mentionat ca este important ca aceasta sa fie pusa in dezbatere. De altfel, si-a exprimat interesul de a aduce toate medicamentele oncologice pentru copii, care lipsesc in acest moment.

Legat de vaccinul tetravalent, acesta este in curs de distribuire, 153.800 de doze urmand sa ajunga in spitale in curand. Vaccinul hexavalent va fi disponibil in spitale la sfarsitul lunii martie, potrivit ministrului Sanatatii.

Pentru vaccinul pneumococic care a fost inclus in Schema de vaccinare obligatorie, prof. dr. Florian Bodog a mentionat ca exista finantare in vederea achizitionarii acestuia.

Articolul precedentAvortul spontan, cauze si investigatii recomandate
Articolul următorStudiu: Numai o persoana din cinci ia medicamentele prescrise de medic pentru hipertensiunea arteriala rezistenta