Avortul spontan, cauze si investigatii recomandate

0
135

Fiecare femeie trebuie sa aiba propriul medic ginecolog, la care sa se prezinte constant la control, inainte de a ramane insarcinata. in acest sens, specialistul ii va face anumite investigatii care pot depista unele boli, care nu prezinta simptome, dar care pot cauza fie oprirea sarcinii in evolutie, fie aparitia unor malformatii in cazul fatului sau chiar avort spontan.

La fel de importante sunt si analizele pe care orice viitoare mama trebuie sa le realizeze in timpul sarcinii, analize care pot depista la randul lor, riscul unui avort spontan.

Avortul spontan poate avea numeroase cauze, care tin atat de predispozitia genetica a femeii, cat si de patologia asociata viitoarei mame.

„Factorul infectios este cea mai frecventa cauza a avortului spontan, intrucat nu este diagnosticat si nici corectat inainte de sarcina. Factorul infectios este si cel mai usor de tratat, in momentul in care este identificat. Frecvente sunt si trombofiliile nediagnosticate, foarte des intalnite in randul populatiei”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro dr. Zorela Sgarbura, Medic Primar Obstetrica Ginecologie, Doctor in stiinte Medicale.

Specialistii recomanda ca dupa un avort, incercarea de a ramane iar insarcinata sa se realizeze dupa o perioada de un an.

Articolul precedentInteractiunile dintre medicamente si alimente – ce trebuie sa stim
Articolul următorMinistrul Sanatatii: Vaccinul antirujeolic nu a lipsit vreodata