Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea: Este nevoie de mai multa organizare si implicare in sistemul de sanatate romanesc

0
83

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat in cadrul deschiderii Profit Health Forum, manifestare organizata de Profit.ro, ca in sistemul de sanatate din tara noastra este nevoie de o mai multa organizare si implicare, de la inceputul mandatului si pana in prezent fiind semnate in jur de 20 de ordine de ministru.

Printre obiectivele expuse de ministrul Sorina Pintea in cadrul Profit Health Forum, obiective pe care Ministerul Sanatatii se focuseaza in acest moment, se regasesc: introducerea de noi molecule, programele de screening – la care se lucreaza -, cancerul colorectal, leziunile precanceroase mamare si tuberculoza.

Ministrul de resort a facut referire si la fenomenul plecari medicilor din tara si a declarat ca pentru a putea avea grija de pacienti si pentru ca acestia sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri si servicii medicale este esential ca medicii sa fie motivati si sa ramana sa lucreze in unitatile sanitare din tara noastra.

„Ca sa putem avea grija de pacienti, trebuie sa tinem medicii in tara! Astept ziua de 15 aprilie, cand vor aparea fluturasii (n.r. de salariu)”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

in ceea ce priveste taxa clawback, ministrul Sorina Pintea a precizat ca aceasta taxa este destul de mare.

Articolul precedentARPIM avertizeaza: Criza imunoglobulinelor se poate repeta si in cazul altor arii terapeutice
Articolul următorPodiatria, meseria care poate duce la scaderea numarului amputatiilor cu pana la 85%!