Ministrul Sănătății se va întâlni miercuri cu sindicaliștii Direcțiilor de Sănătate Publică

0
253

În contextul protestelor organizate de către angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară – care solicită să li se majoreze salariile la fel ca şi celor de la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate – ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, recent, că miercuri se va întâlni cu reprezentanții sindicali, menționând că anumite nemulțumiri sunt justificate.

„O criză economică prin care trece şi România, alături de alte ţări, nu este, poate, cel mai bun moment în care poţi să rezolvi foarte multe revendicări. Au început proteste la Casa Naţională şi casele judeţene de asigurări de sănătate. Revendicările dânşilor au fost rezolvate, printr-o lege aprobată în Parlament. Ulterior, angajaţii din DSP-uri şi din cadrul Ministerului Sănătăţii au solicitat un tratament egal. Din acest punct de vedere, eu nu pot să nu înţeleg că revendicările lor sunt bazate pe o chestiune de principiu, pe care trebuie să o înţelegem, respectiv că sistemul de sănătate, fie că discutăm de administrarea sistemului de sănătate, fie că discutăm de asigurările de sănătate, trebuie privit în întregul lui şi, probabil, de aici a plecat nemulţumirea celor din DSP-uri”, a spus ministrul la B1TV, precizând totodată că soluţiile propuse trebuie să fie aplicabile, nu ”utopice” și să dețină un calendar pentru rezolvarea acestora.

„Până la urmă, decizia a fost luată la nivelul Parlamentului, nu la nivelul Guvernului. A fost vorba de modificarea unei legi, care permite acest lucru. O să încerc să găsim o soluţie care să fie şi raţională şi aplicabilă, în acelaşi timp”, a completat ministrul.

Articolul precedentConsilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Diana Loreta Păun – declarații referitoare la implementarea PNCC
Articolul următorPacientă cu tumoră gigant, de 20 cm, salvată de medicii ieșeni