Ministrul Sanatatii: Probabil saptamana viitoare va intra in dezbatere ordonanta pentru noul contract de managment in spitale

0
55

Saptamana viitoare ar putea intra in dezbatere publica ordonanta de urgenta care va stabili noile prevederi ale contractului de management in spitalele publice din Romania, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in cadrul conferintei Think Health, dedicate dezbaterii viitorului in sistemul de sanatate din Romania.

„O batalie pentru noi este profesionalizarea managementului de spital si aici vom avea o ordonanta de urgenta, probabil saptamana viitoare va intra in dezbatere in Guvern”, a declarat ministrul.

Noul contract de management urmeaza sa modifice mai multe dintre criteriile actuale, inclusiv modul de raportare a infectiilor nosocomiale, a reafirmat Vlad Voiculescu.

„in acest moment, daca luam oricare dintre spitalele mari din Bucuresti – Bagdasar-Arseni, Spitalul Universitar, daca am lua un manager de la Spitalul AHK, Spitalul Johns Hopkins, de exemplu, nu ar putea sa participe la concurs (n.r. pentru postul de manager de spital) fiindca nu este cadru universitar. Urmeaza sa schimbam acest lucru. Managerul trebuie sa fie manager, sa aiba grija de buna functionare a activitatilor in spital, de la cel mai mic detaliu – sa fie sapun la toalete, pana la cel mai inalt. Nu este posibil ca in multe dintre spitalele din Bucuresti sa nu existe sapun la toaleta, e un lucru de baza (…) Infectiile nosocomiale vor trebui raportate corect conform noului contract de management”, a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, Voiculescu a mai spus ca in perioada ramasa din mandatul la Ministerul Sanatatii vor fi implementate mai multe masuri care sa asigure o mai mare transparenta in sistemul sanitar.

„Masuri de transparenta, masuri de transparenta care nu au fost niciodata aplicate, nu doar in sistemul sanitar, ci indraznesc sa spun in toata administratia publica – transparenta contractelor publice, a achizitiilor, a sponsorizarilor.”, a mai declarat ministrul.

Articolul precedentSpecialist: Fibromul uterin, o problema care incepe sa afecteze femeile tinere
Articolul următorMS: Alte 33 de cazuri de rujeola, in ultima saptamana. Epidemia de rujeola s-a extins in inca doua judete