Ministrul Sanatatii: Nu avem o epidemie de gripa, avem doar focare locale

0
73

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca Romania nu se confrunta de o epidemie de gripa, fiind vorba doar despre focare locale.

16 romani au decedat din cauza infectiei cu virus gripal, cei mai multi dintre acestia fiind din Iasi (4), Mures (2), respectiv cate unul din Bucuresti, Salaj, Neamt, Maramures, Hunedoara, Harghita, Dambovita, Cluj, Botosani, Bihor.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a ajuns la 108.240, cu 12.3% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (96.424) si cu 23.7% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (87.492), potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Sorina Pintea a explicat ca nu toate cazurile de infectii respiratorii sunt cazuri de gripa, dar ca trebuie acordata mare atentie masurilor de protectie, mai ales in cazul persoanelor din grupele de risc. Aceasta a mai precizat ca exista in stoc vaccinuri suficiente, in cabinetele medicilor de familie.

Pana la data de 04.02.2018 au fost vaccinate antigripal 864.116 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, arata datele CNSCBT.

Articolul precedentUn conservant alimentar foarte des intalnit ar putea ajuta la tratarea schizofreniei
Articolul următorMembru al Confederatiei Sindicale Meridian, in stop cardiac in timpul unei intalniri la Ministerul Sanatatii