Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a intalnit cu reprezentantii Federatiei SANITAS

0
208

Nicolae Banicioiu s-a intalnit cu reprezentantii Federatiei SANITAS cu scopul de a discuta teme de interes pentru sistemul sanitar romanesc. Printre subiectele abordate s-au numarat cresterea alocarii bugetare pentru domeniul Sanatatii, prevederile proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii -cadru nr 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publicesi identificarea unor solutii comune pentru recuperarea drepturilor salariale (tichete, sporuri si salarii), potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.SanatateaTv.ro.

„Dialogul social reprezinta o prioritate a mandatului meu. inteleg nevoile profesionistilor din sistem si sunt un sustinator al dialogului permanent pentru identificarea solutiilor care sa rezolve aceste probleme”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu in timpul intalnirii.

De asemenea, Ministerul Sanatatii si Federatia SANTIAS au sustinut masurile prin care circa 1200 medici de familie au fost scutiti de plata sumelor pentru acoperirea unor cheltuieli de administrare si functionare din centrele de permanenta realizate in perioada 28 mai 2008- 01 iunie 2011.

Mai mult decat atat Ministerul Sanatatii a sustinut si masura prin care se revine la varsta de pensionare a asistentilor medicali indiferent de sex, la 65 de ani. Masura prevede posibilitatea pentru asistentii medicali pensionati in perioada 24 aprilie -15 mai 2014 sa fie exceptati de la aplicarea art. 30, alin 1, Codul Muncii privind pensionarea la termen.Astfel, un numar de 4.000 de asistenti si moase ar fi fost pensionati, in contextul unui deficit major de personal.

Pana in prezent, Ministerul Sanatatii a deblocat peste 1500 de posturi in unitatile sanitare si serviciile de ambulanta din subordine, procesul fiind continuu.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a stabilit taxa de participare la Concursul de Rezidentiat 2014
Articolul următorUn cercetator de origine romana a castigat Premiul Nobel pentru Chimie 2014