Ministrul Sanatatii: MS si-a indeplinit obligatia de a pune in functiune linia de fabricatie a Institutului Cantacuzino

0
25

Ministerul Sanatatii a facut tot ce este posibil din punct de vedere politic, legal, economic si moral pentru ca activitatea de la Institutul Cantacuzino sa fie reluata si sa se repuna pe piata brandul Cantacuzino, potrivit declaratiilor facute de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit oficialului, Institutul Cantacuzino a fost, inca de la inceput, un obiectiv de management. Mai mult decat atat, autoritatile si toti ceilalti factori implicati ar trebui sa depuna eforturi astfel incat Institutul Cantacuzino sa-si recapete reputatia si sa produca vaccin antigripal.

a€œMinisterul Sanatatii a convins Guvernul Romaniei sa acorde Institutului Cantacuzino statutul de serviciu de interes economic general pentru o perioada de 10 ani si pentru acest lucru a fost finantat din Fondul de rezerva al Guvernului cu suma de 10 milioane de lei. Ministerul Sanatatii a solicitat tuturor organizatiilor cu atributii in domeniu sa si le exercite, conform legii: ANM, Cantacuzino, Comisia de Specialitate care a efectuat studiul clinic. MS si-a indeplinit obligatia asumata prin Programul de Guvernare de a pune in functiune linia de fabricatie a Institutului si de a fi acreditata GMP”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ad in title

Totodata, Ministerul Sanatatii a solicitat tuturor organismelor cu atributii legale clarificarea situatiei privind vaccinul gripal si stabilirea masurilor pentru eliminarea posibilelor deficiente in scopul reluarii productiei de vaccin gripal in anul 2014 fara niciun fel de risc. Mai mult, Ministerul va actiona in continuare si pentru preluarea in fabricatie a produselor traditionale ale Institutului Cantacuzino astfel incat, in urmatorii ani, sa fie o unitate de elita in acest domeniu.

a€œO informatie de ultima ora – intre 24-28 februarie 2014, o echipa OMS va sosi la Bucuresti pentru a acorda asistenta de specialitate pe care am solicitat-o, pentru a verifica amanuntit situatia din punct de vedere medical si tehnic, pentru a identifica toti factorii care au influentat negativ calitatea produsului si, ulterior, pentru a stabili masurile pentru eliminarea posibilelor deficiente in scopul reluarii productiei de vaccin gripal in anul 2014 fara niciun fel de risc”, a mai adaugat oficialul.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentIn Romania, numarul cazurilor de distonie este estimat la 3.000
Articolul următorOperatiile estetice, un cadou inedit de Ziua Indragostitilor