Ministrul Sanatatii Ladislau Ritli a cerut in data de 3 aprilie 2012 echipei de conducere a Spitalului de Copii „Marie Curie” sa verifice daca declaratiile unui medic din aceasta unitate aparute in cotidianul britanic „The Independent” sunt reale, precum si contextul in care acestea au fost realizate, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

De asemenea, conf. univ. dr. Ladislau Ritli a cerut managerului spitalului sa ia toate masurile necesare in acest caz, considerand ca articolul aparut in publicatia britanica aduce prejudicii de imagine serioase atat unitatii medicale, cat si intregului sistem sanitar romanesc. Spitalul de Copii „Marie Curie” este una dintre cele mai importante unitati medicale pentru copii din Romania, in care activeaza un corp medical recunoscut pentru profesionalismul si performantele sale.

in ceea ce priveste, sectia de chirurgie cardiovasculara, Ministerul Sanatatii sustine demararea activitatii in aceasta sectie, la fel cum a sustinut si toate demersurile realizate in vederea organizarii acesteia. in acest sens, au fost alocate fonduri importante pentru achizitia de aparatura medicala si inca din 2011, au fost deblocate 22 posturi pentru realizarea angajarilor necesare.

Cererea ministrului Sanatatii vine dupa ce in presa straina a aparut o stire despre un medic roman care se lupta aproape singur pentru a salva vietile copiilor, victime ale coruptiei din sistemul sanitar romanesc si ale mitei medicilor.