Ministrul Sanatatii: „Educatia pentru sanatate poate modifica pozitiv indicatorii pentru sanatate”

0
15

Programul multianual integrat de promovare a sanatatii si educatie pentru sanatate a fost lansat spre dezbatere de catre Ministerul Sanatatii in cadrul evenimentului „Promovarea Sanatatii si Educatie pentru Sanatate – Dialog asupra Politicilor”, desfasurat la Palatul Cotroceni.

„Este necesara dezvoltarea de programe de educatie pentru sanatate (…) Principiile sunt echitatea si accesul universal la servicii, iar in urmatorii cinci ani sa creasca comportamentele benefice pentru sanatate”, a declarat ministrul Sanatatii, conf. dr. Patriciu Achimas Cadariu, cu prilejul lansarii.

Ministrul a subliniat rolul educatiei pentru sanatate, care ar putea modifica pozitiv indicatorii pentru sanatate, indicatori care plaseaza Romania pe locuri codase in Europa.

Ad in title

Programul vizeaza copiii, femeile insarcinate, comunitatile din mediul rural, grupurile vulnerabile si va fi implementat de catre personalul din sistemul de sanatate, din cel din sistemul de educatie, organizatii non-guvernamentale, voluntari, a mai explicat ministrul Sanatatii.

in acest context, presedintele Klaus Iohannis a evidentiat sanatatea populatiei ca fiind prioritara pentru Romania.

„Obiectivul nostru major este o stare mai buna a sanatatii populatiei (…) Avem nevoie de o crestere a informarii asupra stilului de viata”, a declarat presedintele, precizand ca educatia pentru sanatate se adreseaza intregii populatii.

Presedintele a mai subliniat nevoia de eficientizare a sistemului sanitar, care sa functioneze mai bine pentru populatie.

„Ne dorim sa gasim solutii care sa faca sistemul de sanatate mai eficient pentru populatie”, a declarat acesta, explicand si ca Presedintia a lansat o platforma de mediere pe teme de sanatate.

Articolul precedentSpecialist: Majoritatea cancerelor de san pot fi descoperite in stadii incipiente, vindecabile
Articolul următorRomania va elabora si promova o Strategie Nationala pentru Dementa