Ministrul Sănătății: E incredibil ca o ţară din UE să aibă cel mai mare număr de decese raportat la populaţie

0
311

Noul ministru al Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat joi seară la preluarea mandatului că este ”incredibil ca o ţară din UE să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie” și că trebuie găsite soluții astfel încât în 2022 să găsim drumul spre normalitate.

”Am fost foarte afectat de sutele de morţi care s-au înregistrat zilnic în ţara noastră. Pare incredibil ca o ţară din Uniunea Europeană să înregistreze cel mai mare număr de decese raportat la populaţie. Și trebuie să ne pregătim să facem tot ceea ce putem încât acest lucru să nu se mai repete și să dăm și o speranță oamenilor că în cursul anului 2022 găsim și drumul spre normalitate. Este important nu numai din punct de vedere al sănătății, ci și din punct de vedere al economiei. Toate analizele arată că acele țări care gestionează bine pandemia sunt cele care au șansa unei reveniri economice și a unei dezvoltări sănătoase a economiei”, a declarat noul ministru al Sănătății.

Totodată, prof. dr. Rafila a subliniat și importanța transparenței în comunicare.

”Transparența și sinceritatea în comunicare sunt esențiale pentru recâștigarea încrederii în autorități și în sistemul de sănătate”, a mai precizat noul ministru al Sănătății.

Articolul precedentProf. dr. Alexandru Rafila a preluat mandatul de ministru al Sănătății de la ministrul interimar Cseke Attila
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre necesitatea dozei booster pentru a putea călători liber din 2022