Ministrul Sanatatii dezaproba introducerea plafoanelor pentru medicamente la medicii de familie

0
162

Dupa ce ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca va elimina plafoanele din farmacii pentru medicamentele gratuite si compensate, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au propus introducerea unor plafoane pentru medicamente la medicii de familie.

Ministrul Sanatatii s-a declarat, insa, impotriva acestei masuri, considerand-o nepotrivita. Eugen Nicolaescu a mentionat ca CNAS va trebui sa gaseasca alte metode prin care sa urmareasca prescrierea si consumul de medicamente.

Potrivit proiectului realizat de Casa Nationala de Sanatate, medicul de familie ar fi avut la dispozitie o anumita suma pentru prescrierea medicamentelor compensate si gratuite. Sumele urmau sa fie stabilite de catre Casele de Asigurari de Sanatate, in functie de costul mediu pe asigurat. Medicii de familie ar fi avut fonduri separate pentru bolile din programele nationale de sanatate.

Presedintele CNAS, Vasile Ciurhea, a declarat ca a fost vorba doar de o initiativa, de un proiect care daca nu va fi aprobat, nu va exista nicio problema.

Articolul precedentBolnavii in stare terminala nu au voie la Reanimare
Articolul următorMasuri de prevenire a infestarii cu HIV si a cancerului de col uterin