Ministrul Sănătății despre serviciile medicale decontate medicilor de familie: „Pe măsurile ce colectările la buget vor fi mai bune, această problemă se va rezolva”

0
414

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, luni, că valoarea serviciilor medicale decontate medicilor de familie se stabileşte prin negociere cu CNAS, iar eventualele diferenţe faţă de finalul anului trecut să fie acoperite ulterior la rectificarea bugetară:

„Este un buget aprobat de Parlament. (…) Prima prioritate este, în continuare, dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii şi dezvoltarea serviciilor de medicină de familie care trebuie finanţate astfel încât să reflecte importanţa acestei activităţi. Prin activitatea lor sunt degrevate cheltuielile şi activitatea din mediul spitalicesc. Există un proces legal de negociere şi în urma acestei negocieri diferenţele între finanţarea din cea de-a doua parte a anului 2023 (…) şi situaţia actuală să fie cât mai mici şi să permită la o eventuală rectificare bugetară completarea fondurilor. (…)

Sper ca negocierile să poată duce la o concluzie favorabilă. (…)

Negocierile şi contractele se încheie cu CNAS, iar finanţarea este aprobată de Ministerul Finanţelor. (…)

Pe măsurile ce colectările la buget vor fi mai bune, această problemă se va rezolva”, a informat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, există bani pentru finanţarea celor 2.450 proiecte aprobate prin PNRR, în condițiile în care, până la finalul anului trecut au fost depuse 143 cereri de plată.

Articolul precedentCNAS: Apel la la negociere astfel încât asiguraţii să nu fie puși „în situaţia de a întrerupe nevoile pe toate planurile de asistenţă medicală”
Articolul următorColegiul Medicilor Stomatologi solicită să fie parte în dezbaterile factorilor de decizie privitoare la domeniul său profesională