Colegiul Medicilor Stomatologi solicită să fie parte în dezbaterile factorilor de decizie privitoare la domeniul său profesională

0
445
reacția clinicii stomatologice din Pitești, după moartea copilului de patru ani

Colegiul Medicilor Stomatologi din România dorește să fie parte activă în dezbaterile organizate de autorităţi pe teme de sănătate orală, a transmis luni, pe o platformă de socializare, preşedintele organizaţiei, Florin Lăzărescu:

„Ne aflăm într-o perioadă plină de schimbări şi provocări ale căror efecte se răsfrâng direct asupra sănătăţii orale a românilor. Cei peste 24.000 de medici stomatologi din ţara noastră intră zi de zi în contact cu pacienţii români, cunosc cel mai bine problemele acestora, precum şi minusurile sistemice. Tocmai din aceste motive, CMSR trebuie să fie parte activă, implicată în dezbaterile organizate de autorităţi pe teme de sănătate orală, înainte ca acestea să producă efecte la nivel naţional.

Aceasta este poziţia pe care o vom prezenta, joi, la discuţiile la care am fost invitaţi de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în urma demersurilor publice realizate de CMSR.

Ne dorim dialog direct şi colaborare constantă. Doar împreună cu autorităţile putem realiza reformele necesare. Îi vom asigura pe partenerii noştri de disponibilitate totală pentru a identifica împreună cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea stomatologiei din ţara noastră”, a postat reprezentantul asociației.

Articolul precedentMinistrul Sănătății despre serviciile medicale decontate medicilor de familie: „Pe măsurile ce colectările la buget vor fi mai bune, această problemă se va rezolva”
Articolul următorDr. Valeria Herdea, numită în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al CNAS