În ce condiții ar putea reveni la şcoală toți elevii. Anunțul ministrului Sănătății

0
35

Revenirea la şcoală a tuturor elevilor va putea avea loc doar atunci când vor exista „un control bun al pandemiei” şi o incidenţă „extrem de scăzută” a cazurilor de COVID-19, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Cu ministrul Educaţiei am discutat despre revenirea la şcoală pentru clasele terminale şi pentru clasele din învăţământul special, iar dacă ne vom afla într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea claselor. Dar ar trebui ca pandemia să fie foarte, foarte bine controlată şi incidenţa să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni. (…) Şcolile funcţionează pentru clasele terminale şi pentru clasele primare şi, de asemenea, în învăţământul special, dar cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor”, a declarat Ioana Mihăilă, miercuri seara, la postul public de televiziune.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarase, marţi, că este posibil ca, peste două săptămâni, să înainteze o propunere de revenire la şcoală a tuturor elevilor.

Ad in title
Articolul precedentIoana Mihăilă, despre renunțarea la mască de la 1 august, în spaţii deschise şi neaglomerate: Este fezabilă
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre raportarea deceselor COVID: Erori de raportare în aplicația CoronaForms