Ministrul Sănătății, despre funcționarea platformei de programări pentru vaccinare

0
221

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că a evaluat parțial greșit situația referitoare la funcționarea platformei de programări pentru vaccinarea antiCOVID-19, după ce, inițial anunțase că și-a programat părinții, iar platforma a funcționat bine.

“Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea”, a scris ministrul Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Și asta după ce, inițial, anunțase că și-a programat părinții pentru vaccinare, iar platforma a mers bine.

“Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma. Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!”, a spus Voiculescu.

În ceea ce privește organizarea, ministrul a scris că sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine, au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile, dând exemplul județul Bihor care are deja șase centre pe șapte fluxuri , menținându-se centrele din spitale și înființându-se puncte noi.

Articolul precedentVlad Voiculescu: România va fi afectată de reducerea livrărilor de vaccin anti-COVID-19
Articolul următorReacția medicului Valeriu Gheorghiță, despre lipsa locurilor pentru programarea la vaccinare în București