Ministrul Sanatatii chemat in instanta de distribuitorii de medicamente!

0
181

Distribuitorii de medicamente au initiat demersurile legale necesare pentru a-l chema in instanta pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) sustin ca ministrul Nicolaescu refuza sa-si indeplineasca obligatiile legale de actualizare a pretului medicamentelor, potrivit unui comunicat dat publicitatii luni.

Dupa intalnirea de sambata pe care cele doua parti au avut-o, distribuitorii de medicamente s-au declarat nemultumiti de propunerile venite de la Minister cu privire la reactualizarea partiala a pretului medicamentelor. Propunerea reprezentantilor Ministerului Sanatatii de a majora preturile doar pentru anumite categorii de medicamente, este considerata de ADMR „profund nerealista” si ineficienta.

Viorel Vasile, presedintele ADMR, a declarat ca, in curand, se va ajunge la situatia in care preturile vor fi inghetate iar medicamentele vor lipsi cu desavarsire.

Negocierile cu privire la majorarea pretului medicamentelor urmeaza sa fie reluate miercuri. Cu toate acestea, reprezentantii distribuitorilor de medicamente au anuntat ca nu vor renunta la intentia de a-l da in judecata pe ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Articolul precedentRomania, in plina criza de medicamente
Articolul următorMajoritatea copiilor prescolari din Romania au o alimentatie nesanatoasa