Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

0
50

Ministrul Sanatatii, conf. dr. Patriciu Achimas Cadariu, cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile locale care administreaza unitatea sanitara.

Solicitarea vine in contextul in care un alt copil a ajuns in final la Spitalul Marie Curie din Bucuresti unde a fost diagnosticat cu Sindrom Hemolitic Ureic, fara ca Directia de Sanatate Publica Arges sa fie instiintata de acest caz, care prezenta simptome similare cu ale celorlalti bebelusi ajunsi in Capitala.

„Astazi, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Directiei de Sanatate Publica Arges, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges, in conformitate cu reglementarile in vigoare. in aceeasi zi, in jurul orei 15, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sange si coproculturi, in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultura, in urma testarii, s-a pus in evidenta prezenta Verotoxinei secretate de o tulpina de Escherichia Coli”, se explica intr-un comunicat de presa.

Copilului, in varsta de un an si patru luni, i s-au administrat solutii de reechilibrare hidroelectrolitica, plasma, masa trombocitara, pentru instalarea cateterului de dializa peritoneala. Starea copilului este stabila, precizeaza Ministerul Sanatatii, dar prognosticul este rezervat.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii lanseaza spre dezbatere Programul de preventie si educatie in sanatate
Articolul următorSpecialisti: Terapia hiperbara este standardul ingrijirii plagilor. Tratamentul ar fi foarte util si in Romania