Ministrul Sanatatii: Barocamera de la Spitalul Floreasca nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave

0
61

Barocamera unitatii de arsi a Spitalului Clinic de Urgente Floreasca nu poate fi folosita pentru a trata pacientii cu arsuri grave, a declarat joi in cadrul conferintei „Criza sistemului medical romanesc si accesul pacientilor la tratament” Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

„Unitatea de mari arsi de la Spitalul Floreasca este perfect operationala. Barocamera nu functioneaza. Barocamera nu mi-e clar de ce a fost cumparata. Barocamera este acolo, dar nu poate fi folosita pentru pacientii cu arsuri grave. Este parere unanima, inclusiv a personalului medical de acolo. Barocamera poate fi folosita inteleg pentru tratamentele anti-aging sau alte lucruri. Barocamera este la Spitalul Floreasca, in apropiere sectiei de mari arsi. incercam sa eliberam spatiul in acest moment si sa o mutam intr-un loc unde nu ne incurca. Barocamera a costat multi bani, nu a fost folosita niciodata, nu trebuie sa ne incurce sa dezvoltam sectia respectiva si noi asta intentionam: sa dezvoltam sectia de mari arsi de la Spitalul Floreasca.”, a explicat Ministrul Sanatatii.

Pe langa sectia de 6 paturi care functioneaza, ministrul a precizat ca in prezent se lucreaza la o noua sectie, destinata pacientilor postcritici – tot in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca. Aceasta sectie va fi functionala la sfarsitul lunii noiembrie.

„Dezvoltare inseamna asa: o sectie de postcritic cu alte sase paturi si dezvoltam o sectie pentru spitalizare de zi pentru rani usoare de inca sase paturi. (…) Au fost achizitionate echipamentele. Constructia exista deja. Pe 17 noiembrie mai primesc o parte (de echipamente n.r.), iar pe 22 noiembrie vor primi alte sase paturi pentru o sectie de ingrijire de zi. in 30 de zile de acum incolo ar trebui sa avem functionala sectia de post critic. O sa avem in total 12 paturi.”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Articolul precedentProf. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic
Articolul următorMS: Evolutia epidemiei de rujeola in Romania – au fost confirmate 149 de noi cazuri de rujeola. Numarul deceselor a ajuns la 6