Ministrul Sanatatii, acuzat de nemajorarea preturilor la medicamente

0
176

Importatorii si distribuitorii de medicamente il acuza pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca nu a respectat promisiunile privind recalcularea pretului medicamentelor.

Viorel Vasile, presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR), reclama faptul ca pe 15 septembrie trebuia sa fie gata de lucru o comisie mixta, pentru a se ocupa special de recalcularea preturilor, dar comisia nu a fost nici macar formata. Potrivit declaratiilor ministrului Sanatatii, recalcularea preturilor la medicamente ar trebui sa aiba loc in data de 1 octombrie.

Importatorii si distribuitorii sunt nemultumiti de faptul ca ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a efectuat in aprilie 2007, desi ar fi trebuit realizata o data la trei luni, conform legilor. Acestia reclama faptul ca sunt nevoiti sa distribuie medicamentele la cursul valutei de anul trecut, adica 3,33 lei pentru un euro, ceea ce a condus pentru ei la pierderi de peste 20 de milioane de euro. Presedintele ADMR, Viorel Vasile sustine ca cea mai mare problema consta in faptul ca medicamentele din programele nationale de sanatate au un pret de decontare sub cel platit de catre distribuitori.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu se arata neplacut impresionat de acuzele primite si de presiunea exercitata pentru majorarea preturilor medicamentelor. Acesta asigura cetatenii ca va actiona in sensul aprovizionarii continue cu medicamente, la preturi accesibile, ca si in ultimii trei ani. Ministrul Sanatatii Publice sustine ca politica de promovare a unor preturi corespunzatoare pentru cetateni se va mentine in continuare in atentia sa.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentingrijorator: spina bifidia si/sau hidrocefalia afecteaza aproximativ 600 de copii romani, anual
Articolul următorUn baietel, in varsta de trei ani, a decedat in urma unei interventii chirurgicale, la spitalul Marie Currie