Cazul bebelusilor arsi cu dezinfectant, va fi judecat de Parchet

0
175

Autoritatea de Sanatate Publica a Capitalei a sesizat Sectia 20 si Parchetul Tribunalului Bucuresti cu privire la cazul celor patru bebelusi arsi cu dezinfectant la Maternitatea Giulesti.

„in cele doua documente am prezentat neregulile care au fost constatate cu ocazia incidentului de la inceputul lunii, cand patru bebelusi au fost arsi pe cap dupa ce au fost stersi cu o substanta. Am prezentat faptele dar si atributiile tuturor celor implicati in caz, incepand cu medicul sef de sectie, directorul de ingrijiri pe spital, medicul epidemiolog, asistenta-sef de sectie, loctiitoarea acesteia, asistenta de tura, asistenta care a facut aprovizionarea, magazionerul, medicul de garda. Nu vreau sa arat pe nimeni cu degetul, dar vreau ca legea sa fie respectata, vreau ca spitalele sa fie sigure”, a declarat directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Adrian Neacsu. Conform acestuia, cei implicati in incident, au incalcat un ordin al ministrului Sanatatii care stipuleaza modul in care substantele dezinfectante si aseptice ar trebui pastrate si utilizate.

Adrian Neacsu a continuat, spunand ca reprezentantii ASPMB nu au fost de acord cu rezultatul anchetei, fiind nemultumiti de pedepsele minore pe care angajatii Maternitatii Giulesti le-au primit.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentingrijorator: spina bifidia si/sau hidrocefalia afecteaza aproximativ 600 de copii romani, anual
Articolul următorUn baietel, in varsta de trei ani, a decedat in urma unei interventii chirurgicale, la spitalul Marie Currie