Grădinițele vor rămâne deschise indiferent de scenariul epidemiologic în care se află România. Este anunțul făcut, duminică seară, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În acest fel, potrivit oficialului, nu vor mai exista inechități între grădinițele de stat și cele private în această perioadă, în contextul în care grădinițele private au funcționat iar cele de stat au fost restricționate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Antena 3, că grădinţele vor rămâne deschise, indiferent de scenariul în care se va afla ţara noastră. Astfel, restricţiile în grădinţele de stat vor dispărea, astfel încât să nu mai existe inechităţi între unităţile de stat şi cele private.

”Şi în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online”, a declarat ministrul Cîmpeanu pentru un post de televiziune.

Ministrul Educației a mai declarat la Antena 3 că în toate scenariile această propunere trebuie să fie însoțită de prezența fizică în grădinițe.

Sorin Cîmpeanu a detaliat, pe lângă grădinițe, și scenariile privind începerea școlilor. Astfel, în scenariul verde toate școlile se redeschid și copiii merg fizic la școală. În scenariul galben, copiii vor merge la grădiniță, iar la școală vor merge copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și elevii din clasele terminale, respective clasele VIII și XII. În scenariul roșu, vor merge la grădiniță și la școală doar copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Pentru ceilalți elevi, școlile rămân închise.

Pe 2 februarie se va comunica modalitatea exactă în care se va proceda pentru deschiderea școlilor.