Ministrul Alexandru Rafila, mesaj de „toleranță zero” la actele de corupție

0
179

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete au participat, la finele săptămânii, la Timişoara, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Departamentului de Justiție al SUA, în cadrul unui eveniment având ca temă integritatea şi practicile anti-corupţie în sistemul de achiziţii publice.

„Dacă vrem să așezăm sistemul pe o fundație solidă trebuie să începem de la bază. Cu încredere în profesioniști și nu vă ascund că am o doză de mândrie că am reușit, alături de partenerii noștri din SUA și OMS, să dăm startul seriei de evenimente dedicate Integrității și bunelor practici anti-corupție în sistemul de sănătate. Mulțumesc atât OMS cât și Departamentului de Justiție al SUA pentru faptul că au adus la acest eveniment reprezentanți ai uneia dintre cele mai performante agenții de combatere a corupției din lume: FBI!

Aș dori ca evenimentul de astăzi, organizat cu sprijinul OMS și al Departamentului de Justiție al SUA si cu participarea unor specialiști FBI în combaterea corupției din sectorul de achiziții publice, să transmită un mesaj puternic în întreg sistemul de achiziții publice dedicat sistemului sanitar.
Un mesaj de toleranță zero la actele de corupție, iar lipsa dezvoltării sistemului de sănătate este determinată în mare parte de corupție!” – a postat Alexandru Rafila, la finalul întâlnirii cu experții anti-corupție de peste ocean, pe pagina sa de Facebook.
Articolul precedentMinistrul Sănătății: „Dacă o să avem 1.000 medici de familie anual, peste patru ani, putem să sperăm că nu vom avea dezechilibre majore în România”
Articolul următorVieți salvate la Cluj, Oradea și București, în acest weekend, de specialiștii în prelevare și transplant