Ministrul Alexandru Rafila, la Forumul Global în domeniul Resurselor Umane din Domeniul Sănătăţii

0
99
Foto: Ministerul Sanatatii

Ministrul Alexandru Rafila a participat la panelul de nivel înalt al sesiunii „Educaţie şi ocuparea forţei de muncă în domeniul sănătăţii”, alături de reprezentanţi din SUA, India, Brazilia, Niger, Zimbabwe, în cadrul căruia au avut loc discuţii cu privire la mecanismele de corelare a educaţiei din domeniul sănătăţii cu evoluţiile din piaţa muncii şi cu nevoile curente ale pacienţilor.

„Eficiența investitițiilor în sistemele de sănătate este posibilă numai prin asigurarea de resurse umane calificate în toate regiunile! E timpul să acționăm!” transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat referitor la participarea în perioada 3-5 aprilie, a ministrului Alexandru Rafila la Forumul Global la nivel înalt în domeniul Resurselor Umane în Domeniul Sănătăţii.

Evenimentul a fost găzduit de OMS din Geneva și reprezintă o continuare a eforturilor comunităţii internaţionale de rezolvare a asigurării resurselor umane în sănătate.

România, una dintre ţările care a preluat iniţiativa rezolvării acestei probleme la nivel european

Adoptarea de către România, anul trecut, a primei Strategii Multianuale pentru Dezvoltarea Resurselor Umane pentru Sănătate și în 2023 a Planurilor Sectoriale de Acțiune pentru Dezvoltarea Forței de Muncă în Sănătate 2023-2030 cu asistență tehnică din partea OMS, a fost apreciată de participanți ca un model în regiune.

„Principiile Declaraţiei de la Bucureşti pentru Resursa Umană în Sănătate, document internaţional de referinţă în acest domeniu, vor fi puse în practică de statele membre ale Regiunii OMS Europa după adoptarea rezoluţiei destinată acestui domeniu, în luna octombrie, în Kazahstan”, transmite Ministerul Sănătății.

Tot în cadrul acestui forum, a fost dezbătut modul prin care diferitele sectoare trebuie să colaboreze pentru a educa, integra în piaţa muncii şi menţine o forţă de muncă sustenabilă în domeniul sănătăţii.

Articolul precedentAsigurații CAS din Tulcea și Constanța nu mai beneficiază de îngrijiri medicale la domiciliu. Cum s-a ajuns în această criză
Articolul următorVal de viroze în rândul copiilor