Asigurații CAS din Tulcea și Constanța nu mai beneficiază de îngrijiri medicale la domiciliu. Cum s-a ajuns în această criză

0
170

Deși au plătit asigurările de sănătate, cetățenii din județele Constanța și Tulcea nu mai pot beneficia de îngrijiri medicale la domiciliu.

La malul mării, singurul furnizor de astfel de servicii a renunțat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate(CAS).

În acest moment, în lipsa unui contract pentru acest tip de asistență medicală cu vreun furnizor, pacienții cărora le sunt recomandate îngrijiri medicale la domiciliu nu au la cine apela.

Furnizorii pot trimite cererile pentru contractare până pe 10 aprilie

CAS Constanța organizează, între 3 și13 aprilie, o licitație pentru contractarea de servicii medicale-Îngrijiri medicale la domiciliu, pentru perioada aprilie-iunie iar furnizorii interesați pot transmite cererile de contractare însoțite de documentele necesare până la data de 10 aprilie, în format electronic, asumate fiecare în parte prin semnătura electronică extinsă/calificată a reprezentantului legal al furnizorului.

Derularea procesului de contractare:

  • 3.04.2023 – perioada de transmitere a cererilor însoțite de documente
  • 10.04.2023 – perioada de evaluare și verificare a documentelor
  • 11.04.2023 – data afișării furnizorilor respinși (ore 16.00)
  • 12.04.2023 – data depunerii contestațiilor (ora 16.00)
  • 13.04.2023 – data afișării soluționării contestațiilor și a afișării listei finale cu furnizorii admiși la contractare
  • 13.04.2023 – perioada de întocmire și semnare a contractelor
  • 13.04.2023 – data limită de finalizare a procesului de contractare

Și în județul Tulcea se caută furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu

Situația este mult mai dezastruoasă la Tulcea unde, de mai bine de patru ani, niciun furnizor nu a încheiat contracte cu CJAS, astfel că asigurații au fost lipsiți de serviciile cotizate.

Asigurații români pot beneficia, conform legii, anual și gratuit, de 90 zile de îngrijiri la domiciliu; pentru aceasta au nevoie doar de o recomandare de la medicul de familie sau specialist pe care trebuie să o depună la Casa de Asigurări de Sănătate din zona de reședință.

Articolul precedentSunt autoanticorpii din COVID-19 mai puțin dăunători decât se crede?
Articolul următorMinistrul Alexandru Rafila, la Forumul Global în domeniul Resurselor Umane din Domeniul Sănătăţii