Vaccinul hexavalent, necesar imunizarii copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 6 luni va fi distribuit dupa data de 5 octombrie 2012, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTV.ro

„Ministerul Sanatatii a facut toate demersurile necesare la compania GlaxoSmithKline pentru furnizarea vaccinului hexavalent. Aceasta companie a notificat Ministerul Sanatatii ca poate furniza produsul cu o intarziere de 2 saptamani fata de prevederile contractuale. Astfel, dupa data de 5 octombrie a.c., produsele vor fi livrate de catre producator, iar Ministerul Sanatatii va avea posibilitatea de a le distribui in teritoriu pentru continuarea imunizarilor”, se precizeaza in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Vaccinul hexavalent se administreaza pentru imunizarea impotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.

in ceea ce priveste achizitia vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea noilor nascuti impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei virale, Ministerul Sanatatii va achizitiona rapid, prin procedura de negociere directa, o cantitate de vaccin care sa asigure necesarul din aceasta perioada.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, procedura rapida care se va finaliza in aproximativ 2 saptamani este necesara deoarece procedura de achizitie a acestui produs a fost anulata.