Ministerul Sanatatii va avea cinci secretari de stat

0
999

Ministerul Sanatatii va avea cinci secretari de stat, nu patru cum s-a discutat anul trecut. De asemenea, numarul maxim de posture ramane 384. Cifrele apar intr-o Hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial.

”in indeplinirea atributiilor sale, ministrul Sanatatii este ajutat de cinci secretari de stat, de un subsecretar de stat, de un secretar general si de doi secretari generali adjuncti”, se arata in document.

Pana acum, premierul a numit in functie patru secretari de stat. Este vorba despre Horatiu Moldovan, Nelu Tataru, Vasile Pintea si Andrei Baciu.

Secretarii de stat si subsecretarul de stat indeplinesc, in principal, urmatoarele atributii:

– coordoneaza activitatea structurilor din cadrul ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii

– avizeaza documentele elaborate sau avizate de structurile din cadrul ministerului pe care le coordoneaza

– coordoneaza activitatea institutiilor aflate in subordinea ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii

De asemenea, Guvernul Romaniei a extins responsabilitatile Ministerului Sanatatii in ceea ce priveste reprezentarea Romaniei pe plan international in domeniul sanatatii.

Astfel, MS incheie tratate internationale la nivel departamental sau initiaza demersurile necesare incheierii tratatelor la nivel de stat sau de Guvern in domeniile de responsabilitate, incheie documente de cooperare internationala care nu sunt guvernate de dreptul international cu autoritati avand competente echivalente din state membre ale Uniunii Europene sau state terte, respectiv organizatii internationale, in domeniile de responsabilitate. De asemenea, asigura participarea, elaboreaza si fundamenteaza pozitiile Romaniei in procesul de negociere si adoptare a initiativelor la nivel european, in domeniul sau de activitate si asigura indeplinirea, in domeniul de competenta a obligatiilor, decurgand din calitatea Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene, inclusiv in ceea ce priveste transpunerea si/sau crearea cadrului juridic de aplicare directa a actelor juridice obligatorii ale Uniunii Europene, implementarea si monitorizarea aplicarii acestora.

Articolul precedentPizza, hamburgerii şi cartofii prajiţi vor fi incluse din nou in meniurile cantinelor din colegiile americane
Articolul următorPeste patru milioane de locuitori din Canada se confrunta cu hrana insuficienta, iar unii mor din aceasta cauza – studiu