Ministerul Sănătății: Specializarea stomatologilor este analizată înaintea măsurilor ce vor fi implementate

0
268
răspunderea disciplinară a medicului stomatolog

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cătălin Vişean precizează că propunerea privind specializarea medicilor stomatologi vine din partea Colegiului medicilor stomatologi din România şi trebuie analizată:

„Aş vrea să clarific un pic acea problemă a medicilor stomatologi. (…) Această propunere vine din partea Organizaţiei profesionale Colegiul medicilor stomatologi din România. Este o propunere pentru specializare, este o propunere care trebuie analizată şi dacă va fi implementată trebuie implementată cu grijă, pentru că nu ne dorim restricţionarea accesului pacienţilor la serviciile medicale prin restricţionarea medicilor având în vedere această specializare, dar cred că trebuie făcută, trebuie văzut cum o facem astfel încât să existe şi o perioadă de tranziţie pentru că sunt foarte mulţi medici stomatologi care nu au specializare şi atunci ei nu trebuie să sufere din cauza acestei reforme”, a spus Cătălin Vişean, la deschiderea Forumului studenţilor Români de Pretutindeni care se desfăşoară la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Cu acest prilej, oficialul a mai amintit faptul că sănătatea mintală se menține ca un subiect tabu şi i-a invitat pe tineri să participe cu idei la Planul naţional de sănătate mintală elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentAlexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, despre „vaccinarea obligatorie”: „Aveți încredere în specialiștii în medicină, nu în specialiștii în fake-news!”
Articolul următorDr. Vasi Rădulescu: Strică apa digestia dacă e băută în timpul sau după masă?