Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat un protocol pentru relocarea Spitalului Floreasca

0
255

Ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, si Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, au semnat in aceasta dimineata un protocol de colaborare in ceea ce priveste identificarea si analiza solutiilor de relocare a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca).

„Spitalul Floreasca, dupa cum stiti, nu este un spital care se adreseaza doar Bucurestiului. Spitalul Floreasca este unul dintre capetele de pod ale Romaniei la momentul de fata. Aici se aduc pacienti din toata tara. Accesul, in momentul de fata, la Spitalul Floreasca se face destul de greu. Dar noi ne gandim acum sa crestem confortul pentru pacienti, sa crestem posibilitatea de a beneficia de tratamente moderne si acest lucru nu se poate face decat respectand in intregime circuitele, ceea ce la cladirile actuale, indiferent cate investitii am face, nu se poate. (…) Acesta este motivul pentru care am semnat acest protocol cu Primaria”, a declarat ministrul Sanatatii in cadrul ceremoniei de semnare a protocolului.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in perioada urmatoare, cele doua institutii vor desemna un grup de lucru care va analiza avantajele si dezavantajele unui astfel de demers si va stabili calendarul de implementare a actiunilor aprobate.

Articolul precedentMinistrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente
Articolul următorZiua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie