Ministerul Sanatatii recomanda evitarea deplasarilor in spatii deschise, expunerea prelungita la frig in zilele geroase

0
23

Ministerul Sanatatii (MS) recomanda persoanelor ca, in zilele in care temperaturile sunt scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea prelungita la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor prin viroze respiratorii si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume, se precizeaza intr-un comunicat de presa al institutiei.

in cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate – caciuli, manusi etc. Trebuie evitata expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a nu prezenta degeraturi. Atunci cand apar simptome de raceala, persoanele trebuie sa evite automedicatia si sa consulte un medic.

in cazul persoanelor varstnice, in special al acelora cu afectiuni cardiace si respiratorii, le este recomandat sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate – prin care se creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

Ad in title

Tot in aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor. Acestia nu trebuie sa fie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate si sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Referitor la locuintele si spatiile inchise de locuit, acestea trebuie sa fie incalzite corespunzator. De asemenea, trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Articolul precedentV-a surprins viscolul si sunteti in masina? Aveti grija sa respectati urmatoarele recomandari
Articolul următorSpecialist: Maselele de minte partiale pot fi contaminate cu bacterii care duc la aparitia infectiilor sau inflamatiilor