Ministerul Sănătății, reacție despre cazul femeii care a născut pe stradă: Este inacceptabil. Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la faţa locului

0
251

Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la faţa locului pentru control şi pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislaţiei în vigoare în cazul femeii care a născut în stradă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Municipal din Urziceni, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraş, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată şi supravegheată de personalul spitalului şi a născut în spaţiul exterior Compartimentului de Primiri Urgenţe. În jurul orei 5,00, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secţie de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenţei medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenţă 112, care a trimis o maşină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare că pacienta nu a fost consultată, supravegheată şi însoţită până la maşina Ambulanţei, ceea ce a determinat declanşarea naşterii în spaţiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanţei”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, în prezent, copilul şi mama sunt în stare bună şi se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferinţă a ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru a revizui şi a aduce din nou în atenţia autorităţilor locale care au în subordine spitale responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenţei medicale şi protejării sănătăţii cetăţenilor din comunităţile pe care le conduc.

O femeie a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni.

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa”, a scris, luni, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

 

Articolul precedentMinistrul Rafila: Este accesibil în momentul de faţă, din punct de vedere tehnologic, diagnostic precoce pentru atrofia musculară spinală
Articolul următorINSP: Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Este sigur, curat şi conţine anticorpi care ajută la protejarea împotriva multor boli