Ministerul Sănătății: Peste 50.000 de doze de vaccin împotriva HPV, disponibile la medicii de familie şi la direcțiile de sănătate publică

0
107

56.841 doze de vaccin împotriva HPV erau disponibile, la data de 30 iunie, în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică, a anunțat Ministerul Sănătăţii.

În primele șase luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată precizează că pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depăşesc această vârstă câte trei doze.

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani şi 13.665 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin şi Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să solicite informaţii medicilor de familie şi celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare.

Articolul precedentProf. univ. dr. Daniel Coriu: Peste 50% dintre medici sunt concentrați în București și cinci județe
Articolul următorINSP, desemnată unitate sanitară fără paturi, va îndruma tehnic şi metodologic reţeaua de sănătate publică. Ordonanța, aprobată de Guvern