Ministerul Sănătății: În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani

0
99

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani. Precizarea vine după izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru.

”Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om”, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății.

Holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală, transmite sursa citată. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

”Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, precizează sursa citată.

Articolul precedentStudiu: A fost descoperită cea mai mare bacterie din lume
Articolul următorProiect privind îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor resursei umane din managementul serviciilor de sănătate