Ministerul Sănătății, de Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului: Atragem atenția asupra achiziționării medicamentelor online

0
115

Ministerul Sănătății îndeamnă pacienții și aparținătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corectă a medicamentelor și să conștientizeze importanța achiziționării acestor produse numai din surse autorizate.

”Atragem atenția asupra achiziționării medicamentelor online, din surse neautorizate, care crește riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calității, siguranței și eficacității, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Sănătății, în contextul Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului.

Potrivit Ministerului Sănătății, utilizarea eronată a medicației afectează milioane de pacienți în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranței pacientului reprezintă o povară pentru toate sistemele de sănătate

”Este important sa acordam atenție atât locului de unde achiziționăm acmedicamentele cât și modului in care sunt administrate, potrivit indicațiilor medicului”, arată sursa citată.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici și practici privind siguranța pacienților în lume.

Anul acesta, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății este reprezentată de utilizarea sigură a medicamentelor.

 

Articolul precedentSiguranța medicamentelor – tema din acest an a Zilei mondiale pentru siguranţa pacientului
Articolul următorMinisterul Sănătății: Peste 3.600 de donatori, înscrși anul acesta în Registrul Donatorilor de Celule Stem din România