Ministerul Sănătății: Controlul la Spitalul Orășenesc Corabia s-a încheiat. Ce sancțiuni au fost date

0
24

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că DSP Olt a încheiat, luni dimineaţa, controlul efectuat la Spitalul Orășenesc Corabia, după ce online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor, medicul de gardă şi asistenta medicală fiind amendaţi contravenţional.

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02.00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii”, a scris Voiculescu, pe o rețea de socializare.

Potrivit ministrului, medicul de gardă a primit amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru „refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”, asistenta medicală – 3.000 lei pentru „nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”, iar unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Ad in title

Vlad Voiculescu a informat, totodată, că s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun şi s-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

Articolul precedentPreședintele ales American Joe Biden primește astăzi a doua doză de vaccin anti-COVID
Articolul următorMedic ATI COVID:Foarte mulţi pacienți ajung cu depresie.Un atac de panică duce la insuficienţă respiratorie