Medic ATI COVID:Foarte mulţi pacienți ajung cu depresie.Un atac de panică duce la insuficienţă respiratorie

0
83

Dr. Amin Zahra, medic anestezist Terapie Intensivă, a declarat că depresia se numără, alături de diabet, hipertensiune şi obsezitate, printre cele mai dese boli asociate ale celor cu COVID-19, cu care ajung pacienţii la ATI.

”Cele mai dese boli asociate cu care ajung pacienţii sunt diabetul, hipertensiunea şi obsezitatea. Ei ajung într-o stare echilibrată ca şi boli asociate. Mai avem o boală asociată despre care nu se vorbeşte: depresia. Ajung foarte mulţi cu depresie. De obicei ajung într-o stare neurologică destul de bună, conştienţi, cooperanţi, ceea ce e diferit faţă de o Terapie Intensivă normală. La noi ajung într-o stare neurologică bună şi apucăm să vorbim şi majoritatea se confruntă şi cu starea asta de depresie”, a declarat medicul, la un post de televiziune.

De asemenea, medicul a spus că bolnavii de COVID-19 care ajung în Terapie Intensivă dezvoltă depresie.

Ad in title

”Din păcate, mulţi dezvoltă depresia dacă ajung în Terapie Intensivă. Într-un salon sunt pacienţi intubaţi, conştienţi, dar care necesită tot felul de manevre, ventilaţii şi văd tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Asta e cel mai trist, că vezi intubaţie, vezi un om care se zbate, vezi stop-cardiac, vezi un deces, cum e pus într-un sac negru, impactul şi asta rămâne. Primul gând e că o să ajungi şi tu la fel, iar starea şi atacul de panică se dezvoltă şi agravează bolile asociate”, a adăugat medicul.

Medicul ATI a mai afirmat că un atac de panică cauzează şi insuficienţă respiratorie, pe lângă afectarea pulmonară pe care o au deja pacienții.

 

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Controlul la Spitalul Orășenesc Corabia s-a încheiat. Ce sancțiuni au fost date
Articolul următorChina permite intrarea unei echipe de experți OMS pentru investigarea originilor pandemiei