Ministerul Sănătății: Consultare publică privind noul model de Contract-cadru și norme de aplicare

0
470
medic la laptop

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Ministerul Sănătății au demarat un proces amplu de analiză și consultare privind elaborarea unui noul model al Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum și a normelor de aplicare ale acestuia.

În acest sens, pe site-ul CNAS a fost publicat calendarul activităţilor aferente acestui proces, anunță Ministerul Sănătății.

Într-o primă etapă, în perioada 13 iulie – 31 august 2021 vor fi colectate în format electronic propunerile de modificare a Contractului-cadru şi a normelor de aplicare ale acestuia. Pentru această etapă, CNAS a transmis invitaţii, pentru a contribui cu  propuneri, către toţi actorii din sistem interesaţi să participe la elaborarea noului model de Contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociaţii profesionale şi patronale și asociaţii de pacienţi reprezentative la nivel naţional.

„Este important să alocăm mai mult timp pentru elaborarea următorului Contract-cadru, astfel încât să putem evalua cât mai bine reglementările pe care le va conţine acesta, necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a serviciilor în sistemul de sănătate. Împreună cu Ministerul Sănătăţii, ne-am propus un proces transparent de consultări şi negocieri, în care vocea fiecărui actor din sistem să fie auzită. Toate propunerile pe care le vom primi vor fi analizate şi centralizate, iar rezultatele analizei comune a Ministerului Sănătății și a CNAS, precum şi minutele consultărilor şi negocierilor vor fi făcute publice”, a declarat președintele CNAS, Adrian Gheorghe.

Potrivit sursei citate, calendarul procesului (2021):

  • 13 iulie – 31 august – Colectare propuneri în format electronic
  • 1 – 30 septembrie – Analiză comună CNAS-MS privind oportunitatea și fezabilitatea propunerilor, precum și consultări cu actori din sistemul de sănătate (detalii privind această etapă vor fi comunicate la 31.08.2021)
  • 1 octombrie – 31 decembrie – Lucrări pentru implementarea unor propuneri, inclusiv consultări și negocieri conform legislației aflate în vigoare.

Propunerile în format centralizat, rezultatele analizei comune CNAS-MS și minutele consultărilor și negocierilor vor fi publicate pe cnas.ro.

Articolul precedentMarea Britanie: Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate
Articolul următorPeste 3400 de candidați înscriși pentru admiterea la UMF „Carol Davila” din Bucureşti