Ministerul Sănătăţii anunţă licitaţie internaţională pentru construirea noii clădiri din incinta SCJU Timişoara

0
194

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a lansat procedura de licitaţie internaţională competitivă pentru construirea noii clădiri din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Pius Brânzeu” Timişoara. Investiţia se ridică la 50 de milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Potrivit sursei citate, în pavilionul nou contruit, cu regim de înălțime S+P+4E+5Eth+Heliport, vor funcționa integrat următoarele compartimente și secții medicale:

  • UPU-SMURD cu 58 de posturi
  • Centrul de Arși, având 6 boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă
  • Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 posturi
  • Blocul Operator cu 25 de Săli de Operație
  • Spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.)
  • Heliport

”Investiţia mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale. Operaţionalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătăţii”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătății, termenul estimat de finalizare a proiectului este decembrie 2024.

Articolul precedentMS: Demersuri pentru prelungirea unui program româno-italian care permite operarea în România a copiilor cu malformaţii cardiace
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV