Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la trei spitale

0
63

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, unități medicale unde a fost internat un pacient, ca urmare a unui accident de muncă, și care a decedat.

Corpul de Control urmează să realizeze un raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Ministerul Sănătății a fost informat, luni dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia, potrivit unei informă a Ministerului Sănătății.

 

Articolul precedentDr. Raed Arafat: În ultima perioadă suntem pe un platou în ceea ce privește infecțiile cu SARS-CoV-2
Articolul următorPercheziții în cazul măștilor neconforme care au ajuns în spitalele din România