Ministerul Sănătății a constituit o echipă operativă pentru a acorda suport victimelor accidentului din Bulgaria

0
103

Ministerul Sănătăţii informează că a fost constituită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor accidentului rutier petrecut în Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presă, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean, se află la Spitalul Floreasca pentru a oferi sprijinul de care este nevoie.

„Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, precizează sursa citată.

O pacientă româncă, rănită în accidentul rutier din Bulgaria, a fost adusă, sâmbătă, la Bucureşti cu un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca.

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care șapte cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, nouă sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, patru români au fost declarați decedați.

Articolul precedentPacientă româncă, rănită în accidentul din Bulgaria, adusă la Spitalul Floreasca
Articolul următorTrei din cei cinci români răniţi în Bulgaria, aduşi la Floreasca. Care este starea lor