Ministerul Sanatatii a aprobat planul de investitii de urgenta al Spitalului de Arsi. Termen de 30 de zile pentru igienizare

0
26

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a aprobat astazi, 15 iulie 2016, planul de masuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri Bucuresti pentru care a alocat un buget de aproximativ 449.310 lei, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii. Termenul de indeplinire a masurilor de igienizare a Spitalului de Arsi este de 30 de zile de la virarea bugetului, proces care a demarat deja la Ministerul Sanatatii in regim de urgenta.

Conform comunicatului, activitatile pentru care s-a alocat acest buget are in vedere igienizarea Sectiei de terapie intensive (ATI); inlocuirea usilor de acces in ATI si in saloanele pentru pacienti cu usi glisante cu senzori; igienizarea blocurilor operatorii si a spatiilor de cazare; dotarea cu echipamente/ mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI si sali de operatie conform bugetului anexat; angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare; organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog; includerea in schema de personal si organizarea ulterioara a unui concurs pentru postul de infectionist – acesta va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia ssupravegherea rezistentei la antibiotic; achizitia unei statii de clorinare a apei uzate, precum si instalarea de dispensere pentru dezinfectanti de maini la intrarea si iesirea din toate saloanele si toate spatiile in care se oferaingrijiri medicale.

in aceasta dimineata, ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arsi din Capitala si a avut discutii cu medicii si asistentele de acolo. Oficialul este convins ca majoritatea medicilor si asistentelor isi face meseria cu buna credinta si ca acestia au nevoie la fel de mare de siguranta actului medical precum pacientii internati acolo, se mai arata in comunicatul de presa.

Ad in title
Articolul precedentRecuperarea medicala integrata, un castig pentru pacient, familie si societate
Articolul următorRecomandari de prevenire a pierderii auzului induse prin zgomote