Ministerul Sanatatii: 153 de candidati cu punctaj minim de promovare la rezidentiat au ramas fara loc/post

0
22

Un numar de 153 de candidati la rezidentiat, care au obtinut un punctaj minim de promovare, nu au putut alege un loc/post din cauza ca acestea au fost ocupate, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

in acest context, candidatii nerepartizati la concursul de rezidentiat au solicitat Ministerului Sanatatii, in data de 10 decembrie 2015 in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Ministerului, suplimentarea numarului de locuri, potrivit unui comunicat remis de institutie.

De asemenea, in documentul mentionat se mai arata ca repartitia candidatilor se face cu respectarea Ordonantei Guvernului nr.18 din 2009, privind organizarea si functionarea rezidentiatului. Astfel, in situatia actuala, in care numarul candidatilor ce au obtinut un punctaj minim de promovare este mai mare decat cel al locurilor/posturilor existente, candidatii pot fi repartizati prin organizarea unui nou concurs.

Ad in title

Mai mult, oficialii Ministerului Sanatatii au mai aratat ca o suplimentare de locuri in Bucuresti nu s-ar incadra in prevederile legale si va atrage o depasire a cifrei de scolarizare aprobata prin HG nr. 211/2015. Cat despre o redistribuire fara concurs a candidatilor, o astfel de masura ar fi una distriminatorie fata de cei care au promovat examenul de rezidentiat organizat in data de 15 noiembrie 2015 in centrele universitare medicale din tara, se mai arata in comunicatul de presa.

Ministerul Sanatatii a crescut anual numarul de locuri/posturi scoase la concursul de rezidentiat, in 2015 fiind scoase la concurs 4.000 de locuri/posturi.

Articolul precedentEchipa de cercetare a Studiului NeuroDiab 2012, premiata de UEFISCDI
Articolul următorCentru de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic si Genetic in Patologia Maligna la Universitatea OVIDIUS din Constanta