Mii de studenti ce au ales Universitatile de Medicina si Farmacie din tara au inceput anul universitar 2016-2017

0
47

Mii de studenti care au optat pentru medicina au inceput anul universitar 2016-2017. Astfel, ceremonii de deschidere a anului universitar au loc astazi, pe langa Universitatea de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti, si la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca (UMF a€œIuliu Hatieganu” Cluj-Napoca), Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova (UMF Craiova) si Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu-Mures (UMF Tirgu-Mures).

„Ati reusit sa mentineti aceste standarde ridicate in decursul anilor si deci alegerea mea si de suflet si pentru a gasi cel mai bun loc pentru a transmite mesaje, alegerea a fost deci una aproape fireasca. Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj este o scoala medicala romaneasca de elita, nu doar din Romania ci si din Europa si in lume. si o dovedeste asta nu numai rezultatele pe care le-ati obtinut. (a€¦) Faptul ca astazi o treime din studentii de la nivel de licenta sunt studenti straini dovedeste inca o data alegerea lor pragmatica, faptul ca sunteti o scoala elita”, a declarat Dacian Ciolos, Prim-Ministrul Romaniei, la deschiderea anului universitar 2016-2017 a Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, se arata pe site-ul oficial al Guvernului Romaniei.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF a€œGr. T. Popa” Iasi), ceremonia de deschidere a anului universitar 2016-2017 a avut loc ieri, 2 octombrie, la ora 18.30, in Piata Natiunii (Esplanada UMF Iasi). Tema centrala a ceremoniei de deschidere a fost noua identitate vizuala a universitatii, care s-a lasat descoperita in cadrul unui spectacol extraordinar de lasere si lumini.

Ceremonia a debutat cu discursul prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, care a tinut sa-si inceapa alocutiunea cu un mesaj de intampinare adresat celor peste 1.900 de boboci din anul I (dintre care 1486 studenti romani si 453 studenti la liniile de predare in limbile engleza si franceza), se arata intr-un comunicat de presa al UMF Iasi.

„Este o etapa pe care va asigur ca n-o veti uita. E a«copilaria vietii de adulta», primii ani in care veti incepe sa simtiti viata in plina lumina, ceva mai departe de umbra protectoare a familiei care (si voi o stiti mai bine!) accepta uneori cu dificultate ca nu mai sunteti copii. imi place sa cred ca oamenii pe care ii veti intalni in Universitatea noastra – fie ei cadre didactice sau colegi din ani superiori – vor face aceasta tranzitie placuta si memorabila pentru voi”, a precizat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu in comunicatul UMF Iasi.

Studentii medicinisti din Timisoara au avut deschiderea anului universitar 2016-2017 in data de 19 septembrie 2016, in Aula Magna a Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, se arata in comunicatul Universitatii.

Articolul precedent120 de milioane de cazuri de bolile reumatice si musculoscheletice in Europa. 39000 de romani, tratati de poliartrita reumatoida
Articolul următorStudiu: 43% dintre romani nu au incredere in Ministerul Sanatatii, 33% in CNAS, iar 31% din persoane in spitalele romanesti