Mii de absolventi de liceu sustin examenul de admitere la Universitatile de Medicina si Farmacie din toata tara

0
25

Mii de absolventi de liceu sustin astazi, 22 iulie 2015, examenul de admitere la Universitatile de Medicina si Farmacie din intreaga tara. Mai mult, se poate vorbi de o concurenta din ce in ce mai mare.

O concurenta destul de mare a fost inregistrata si la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Concurentii care au optat pentru Facultatea de Medicina si Facultatea de Medicina Dentara au trebuit sa raspunda la un total de 100 de intrebari din tematicile biologie si, la alegere, chimie organica sau fizica. Din acest total 60 de intrebari au fost din biologie si 40 de intrebari din chimie sau fizica.

Ad in title

Pentru Facultatea de Farmacie, caietele de concurs au continut tot 100 de intrebari, de data aceasta din tematicile chimie organica si, la alegere, biologia vegetala sau biologia umana. Mai exact, 60 de intrebari au fost din chimie organica si 40 de intrebari din biologia vegetala sau biologia umana.

in cazul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala generala (FMAM), concurentii au trebuit sa raspunda la 80 de intrebari din tematicile biologie si, la alegere, fizica sau chimie. Din acest total, 60 de intrebari au fost din biologie si 20 de intrebari din fizica sau chimie. in ceea ce priveste restul specializarilor de la FMAM, respectiv Asistenta Dentara, Tehnica Dentara, Asistenta de Farmacie, Radiologie si Imagistica, Laborator clinic, Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, Audiologie si protezare auditiva, caietele de concurs au continut 60 de intrebari din tematicile biologie si, la alegere, fizica sau chimie, respectiv 40 de intrebari din biologie si 20 de intrebari din fizica sau chimie.

in ceea ce priveste contestatiile, acestea se vor depune la secretariatul fiecarei facultati in data de 22 iulie 2015, intre orele 14.00 – 16.00.

Concurentii care nu au fost admisi in sesiunea din iulie, pot incerca si in sesiunea din toamna.

Articolul precedentInvestitie de peste 7 milioane de lei pentru interconectarea spitalelor din judetul Harghita
Articolul următorPremiera nationala: Realizarea unei interventii minim invazive de litiaza renala prin utilizarea unei noi tehnologii