Infectia cu Rotavirus poate fi prevenita

0
47

Infectia cu Rotavirus poate fi prevenita. Una dintre metode, pe langa mentinerea unei igiene corespunzatoare, este vaccinarea.

„Infectia cu Rotavirus se poate preveni prin respectarea masurilor de igiena. O spalare abundenta cu apa si sapun a mainilor – transmiterea Rotavirusului este fecalo-orala – rezolva practic aceasta cale de transmitere. Deci nu ar trebui sa consumam alimente daca suntem la locul de joaca, intr-un parc, intr-un mall fara sa respectam regulile de igiena. ina fara de acest lucru mai putem utiliza si vaccinul impotriva Rotavirusului, vaccin care se face la varsta de patru luni si opt luni si care este protectiv pe anumite tulpini”, a declarat asist. univ. dr. Luminita Marin, Medic primar pediatru in cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals” Bucuresti.

in functie de severitatea bolii, tratamentul se face prin internare in spitale de pediatrie sau boli infectioase. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata infectiei cu Rotavirus si in timpul sarcinii. Desi nu exista studii care sa releve afectarea fatului de catre virus, totusi este recomandat ca gravidele sa pastreze masurile de igiena.

Persoanele care observa orice simptom ce ar putea avea legatura cu o posibila infectie cu Rotavirus trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.

Articolul precedentInvestitie de peste 7 milioane de lei pentru interconectarea spitalelor din judetul Harghita
Articolul următorPremiera nationala: Realizarea unei interventii minim invazive de litiaza renala prin utilizarea unei noi tehnologii