Mihăilă: Se menţine „un grad înalt de vigilenţă” în ceea ce priveşte varianta Delta a noului coronavirus

0
162

Se menţine „un grad înalt de vigilenţă” în ceea ce priveşte varianta Delta a noului coronavirus, chiar dacă pe termen scurt nu sunt motive de îngrijorare, a declarat, marți, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Noi continuăm să secvenţiem conform strategiei de secvenţiere pe care a elaborat-o comisia de genetică. INSP continuă să ne trimită răspunsurile. Deocamdată, numărul de secvenţieri este unul destul de redus, dar continuăm să diagnosticăm infecţie cu varianta Delta. Da, ne îngrijorăm în condiţiile de acum, în care incidenţele sunt destul de reduse, nu credem că pe termen extrem de scurt avem motive de îngrijorare, dar pe termen mediu şi lung cred că trebuie să continuăm să fi foarte vigilenţi. (…) Luni de zile. Nu aş vrea să fac supoziţii. Ideea este că ne menţinem un grad înalt de vigilenţă. Noi am prevăzut în strategie şi cadrul normativ, dar şi sursele de finanţare pentru ca solicitările de secvenţiere să vină din toate centrele regionale şi ele să fie centralizate la Bucureşti, unde să fie lucrate”, a spus Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului Sănătății, în prezent nu se fac multe secvenţieri întrucât nu sunt multe cazuri diagnosticate.

„În momentul acesta nu se fac multe secvenţieri pentru că nu sunt nici multe cazuri diagnosticate. Cadrul există, finanţare există, strategie există”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă.

Articolul precedentCâte doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate până acum la nivel global
Articolul următorIoana Mihăilă, despre contractul-cadru: Asigură un acces mai bun la serviciile medicale de prevenţie