Ioana Mihăilă, despre contractul-cadru: Asigură un acces mai bun la serviciile medicale de prevenţie

0
410

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale urmăreşte să susţină inversarea piramidei serviciilor, prin creşterea ponderii celor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie şi reducerea „internărilor nejustificate” pentru pacienţi care pot fi trataţi în ambulatoriu şi la medicii de familie.

„Pacienţii vor beneficia de reglementări în baza unor acte adiţionale pentru luna iulie încheiate de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii, iar o nouă sesiune de contractare va demara în curând, astfel încât noile contracte intră în vigoare de la 1 august. Scopul măsurilor este de asigura un acces mai bun la serviciile medicale de prevenţie, precum şi la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea afecţiunilor cronice. Noul contract cadru urmăreşte să susţină inversarea piramidei serviciilor de asistenţă medicală, prin creşterea ponderii serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie şi reducerea internărilor nejustificate pentru pacienţi care pot fi trataţi în ambulatoriu şi la medicii de familie. Printre reglementări aş vrea să amintesc pachetul de servicii preventive pentru persoanele asimptomatice cu vârsta de peste 40 de ani, pachet în cadrul căruia se pot acorda până la trei consultaţii la nivelul cabinetului medicului de familie şi de asemenea se poate acorda un bilet de trimitere pentru analize care se efectuează peste valoarea de plafon”, a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ioana Mihăilă a spus că noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie în baza contractului-cadru pentru anii 2021- 2022.

Articolul precedentMihăilă: Se menţine „un grad înalt de vigilenţă” în ceea ce priveşte varianta Delta a noului coronavirus
Articolul următorPersonalul de pe ambulanță și din UPU nu va mai fi obligat să se pensioneze la 57 de ani