Mihai Seitan, la conferinta pentru medicina integrativa: Avem nevoie de peste 500 de milioane de euro pentru plata pensiilor

0
91

Mihai seitan, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, a declarat azi, 2 iulie, cu ocazia lansarii a doua proiecte europene sociale dedicate facilitarii accesului pe piata muncii a persoanelor bolnave de cancer si a celor cu dizabilitati, ca, in Romania traiesc 450.000 de persoane cu handicap. Mihai seitan si-a exprimat sustinerea acestor proiecte din fonduri europene si simplificarea procedurilor pentru obtinerea fondurilor.

Liviu Mandler, presedintele Patronatul Medicinei Integrative, a anuntat ca 800 de persoane cu dizabilitati vizuale, auditive, motorii si alte tipuri, precum si alti 500 de bolnavi diagnosticati cu tumori vor beneficia de accesul pe piata muncii. Cele doua programe privind organizarea retelei regionale pentru promovarea si aplicarea conceptelor economiei sociale, in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati, respective retelei multiregionale pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer, in valoare totala de aproximativ 4,8 milioane de lei, au o durata de 36 de luni.

Ministrul Mihai seitan a mai mentionat, cu aceasta ocazie, ca se vor derula o serie de controale pentru depistarea celor care au obtinut ilegal pensii de invaliditate si indemnizatii pe caz de boala, care consuma bani multi de la bugetul de stat, in conditiile in care ministerul nu mai are fonduri pentru plata pensiilor obisnuite. „Avem un 1,7 miliarde de lei care nu ajung pentru pensii. Costurile sunt mai mari, avem nevoie de 500 – 600 milioane de euro pentru a asigura pensiile pana la sfarsitul anului”, a explicat ministrul Mihai seitan. Ministrul Muncii si Protectiei Sociale a mai spus ca va fi o rectificare de buget pentru plata pensiilor.

Articolul precedentTest de saliva pentru depistarea cancerului
Articolul următorAnemia feripriva, des intalnita in randul copiilor romani