Cu ocazia lansarii cartii „Mic Dejun 2.0”, dr. Corina Zugravu, medic nutritionist a declarat ca masa de dimineata trebuie sa reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii.

Totodata studiile au aratat ca cel mai indicat este redistribuirea aportului total de energie pe parcursul unei zile, astfel ca la micul dejun oamenii ar trebui sa manance mai mult, iar pranzul sa fie servit ceva mai tarziu. Medicii specialisti recomanda o astfel de redistribuire deoarece s-a dovedit ca in acest fel se preintampina cresterea ponderala ce apare odata cu inaintarea in varsta.

Statisticele au aratat ca trei romani din zece, in special barbatii, prefera la micul dejun o masa consistenta cu produse din carne, oua si branza. De asemenea sase din zece romani, cu precadere femei prefera un mic dejun mai usor si variat incluzand lapte, iaurt si cereale, sandwichuri, oua sau branza.

Studiul Omnibus efectuat in Romania in anul 2010 a evidentiat ca doar 16% dintre romani, in special adolescenti si tineri cu varsta pana la 24 ani, aleg pentru micul dejun produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandwich-uri.