Durerile de burta, fie ca este vorba despre constipatie, gaze sau sindromul colonului iritabil , reprezinta o problema tot mai frecventa, mai ales pentru femei, dar si pentru barbati. Prin urmare specialistii propun remedii simple si rapide pentru a scapa de aceste probleme.

Un astfel de remediu, propus de specialisti este miscarea fizica. Se pare ca o plimbare de 10-15 minute este benefica pentru a scapa de durerile de burta. Specialistii recomanda miscarea fizica deoarece intestinul are de suferit din cauza sedentarismului, ceea ce provoaca crampe si constipatie.

Pentru ca stresul determina aparitia durerilor de stomac, specialistii in gastroenterologie sunt de parere ca presopunctura si acupunctura pot ajuta pacientii sa scape de tensiune. Aceste doua remedii duc la eliberarea endorfinelor in corp si se creeaza astfel o stare de bine. O solutie eficienta impotriva durerilor de burta este consumul de ceai. Specialisti sustin ca o cana de ceai de menta face minuni pentru ca ajuta muschii stomacului sa se relaxeze. in cazul sindromului colonului iritabil, un efect calmant il au si uleiurile de menta.

De asemenea evitarea consumului de mancare in exces poate duce la eliminarea problemelor de stomac. Pentru ca femeile au cel mai des astfel de probleme, care se manifesta prin constipatie, dureri abdominale sau diaree, specialistii le recomanda probioticele.